• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

Joves i grans fan pinya Per Sant Jordi

Que cap persona gran es quedi sense llibre ni rosa. Aquest era l’objectiu de l’entitat Amics de la Gent Gran pel dia de Sant Jordi, i que va mobilitzar i sumar els i les joves del projecte MentorHabilitats.

En aquestes alçades del curs les relacions en el grup i de les parelles de mentoria del projecte MentorHabilitats es troben consolidades, i van decidir realitzar juntes un servei solidari per a la gent gran, que a la vegada els permeti posar en valor les competències apreses durant el curs. Per aquest motiu, els joves havien dedicat les darreres sessions d’activitats grupals del projecte a informar-se i treballar en com podien implicar-se en acompanyar altres persones per un dia tan especial com el de Sant Jordi.

Acompanyats per l’Alba, coordinadora del projecte, van decidir posar-se en contacte amb els Amics de la Gent Gran. La Fundació els va dedicar una sessió a explicar-los quines són les persones grans a qui acompanyen i la situació de soledat amb la qual viuen. La decisió del grup de MentorHabilitats va ser implicar a altres joves i mentors de Punt per donar-li la volta a aquesta situació durant el dia de Sant Jordi, una iniciativa de col·laboració que Amics de la Gent Gran va acollir molt positivament des de l’inici). A partir d’aquí les següents trobades del grup van comptar amb la participació activa dels joves que van estar preparant la xerrada informativa que animaria a participar a altres persones de Punt, i finalment assignar les parelles amb cada persona gran.

 

      

      

      

En el transcurs del 23 d’abril tan joves com mentores van posar en pràctica tot el que havien estat preparant. Es trobaven a la parada dels Amics de la Gent Gran i allà recollien una rosa i un llibre que volguessin regalar a la persona gran. Després anaven juntes cap a casa d’aquesta persona per entregar-li la rosa i el llibre i compartir una estona amb ell/a.

      

 

Cada una de les 14 parelles que va participar va trobar-se fent una visita a casa d’una persona gran. Totes elles van quedar molt satisfetes de l’experiència viscuda, com la mentora Marina, que hi ha posat paraules:

La trobada amb l’Anna Maria va ser molt bonica. La dona estava absolutament agraïda i ens va donar les gràcies mil vegades, no només a nosaltres, sinó a tota l’organització. També ens va demanar que li dedicàrem el llibre i l’Hicham i jo ho vam signar. Per cert, encert total el llibre il·lustrat sobre Barcelona. Vam llegir-ho amb ella i estava encantada: reconeixia els llocs i li agradava recordar-los. Va ser molt colpidor perquè que li recordava al seu marit, que era dibuixant, i en un moment es va posar a plorar. Ja et pots imaginar que vaig haver d’aguantar-me les ganes de plorar també, però va ser només una estoneta i vam poder llegir amb ella el llibre sencer. L’Hisham també va percebre lo agraïda que estava la dona i la il·lusió que li va fer el llibre. Gràcies a aquesta iniciativa, tres persones de generacions ben diferents vam compartir un bonic passeig literari pels racons de Barcelona.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostreSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube