• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

Aprenentatges i ensenyances, a escala internacional

El març passat us explicàvem que Punt de Referència participem al projecte Re-Generations, oferint formació i acompanyament a Defence for Children Italy i ARSIS (Grècia), interesades en començar a treballar amb la mentoria per acompanyar l’emancipació de jovent refugiat en la seva majoria d’edat.

foto de ARSIS - Association for the Social Support of Youth.

Des de llavors, i a partir d’una formació inicial que els vàrem oferir, aquestes entitats han  estat adaptant la metodologia del projecte Referents a la seva realitat. Ara ja ha arribat al moment de posar a la pràctica tot el que havien projectat. A dia d’avui Defence for Children ja té seleccionat el seu grup de mentores i ja les ha preparat, aviat podran conèixer el grup de joves! Mentrestant, ARSIS està en la fase de selecció dels participants.

El març de 2020 hi haurà una jornada de treball de les tres entitats a Barcelona, on els oferirem una supervisió de les accions realitzades fins a la data i treballarem sobre el desenvolupament i el tancament de les relacions de mentoria. Les dues entitats han confirmat també la seva assistència al proper European Mentoring Summit a Barcelona, organitzat per la Coordinadora de Mentoria Social, entitat de la qual Punt en va ser impulsora. Aquest encàrrec d’acompanyament ens permetrà aprendre noves formes d’acollida del jovent a través dels projectes de les dues entitats.

 

 

Amb la idea de continuar-nos formant, el mes d’octubre varem viatjar a Leewarden (Holanda) per participar al Mentoring Short Course  que organitza anualment l’European Center for Evidence-Based Mentoring. Aquest curs combina ponències per presentar els resultats de les darreres recerques en el terreny de la mentoria amb conferències i tallers per treballar casos pràctics sobre reptes que trobem en el dia a dia des de les entitats d’arreu del món.

Vam poder escoltar reflexions com la de Jean Rhodes, que donava les pistes per garantir una bona relació de mentoria i sobre com detectar els mentors naturals al voltant del jovent al que acompanyem, més enllà de la mentoria formal. 

També es va abordar el com treballar amb les persones mentores els seus privilegis envers la persona jove, per tal de ser-ne conscients  a l’hora de construir la relació.


L’espai també ens va permetre compartir amb les entitats d’altres països els reptes que tenim per davant, com per exemple, el d’aconseguir un sistema que aporti bones avaluacions de les relacions de mentoria, entre d’altres

 

 

 

 

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldirecciódiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçesmessespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareportatgereptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisatmiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocietatsocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuporttalaiaTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube