• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

El jovent d’Atenea coneix de primera mà rols professionals gràcies a empreses col·laboradores

El mes de març ha estat molt enriquidor pels nois i noies del Projecte Atenea ja que, a banda d’ entrenar les seves habilitats d’estudi i centrar-se en la seva trajectòria formativa, han pogut complementar els seus coneixements en relació a l’ocupabilitat i competències aplicades als llocs de treball gràcies a la col·laboració del projecte amb el restaurant Masia Can Ametller i el Rotary Club Barcelona Millenium.

Ens va fer molta il·lusió que el restaurant Can Ametller ens proposés oferir una visita guiada per al jovent i voluntariat on poguessin descobrir les persones professionals que hi treballen i les característiques dels seus rols laborals. La proposta va despertar molt interès entre joves, de manera que el dia 16 de març a la tarda un grup nombrós de Punt ens dirigíem cap a la masia situada a Sant Cugat.

   

Tan acollidors van ser els treballadors del restaurant com ho era el mateix espai. Dividits en dos grups, el jovent i voluntariat van anar descobrint cada sala i els diferents serveis que Can Ametller ofereix. En el recorregut, van comptar amb el relat en primera persona de diferents rols professionals que integren l’engranatge d’aquest restaurant: des del cuiner, a l’encarregada de recursos humans, passant pels socis propietaris o l’encarregada de la responsabilitat social corporativa. Aquesta mirada global i la predisposició de respondre tots els dubtes van permetre als joves entendre com podria ser dedicar-se a la restauració i fins i tot van aprendre, gràcies als consells de la responsable de RRHH, com presentar les seves candidatures.

   

Vam sortir molt satisfets per haver tingut aquesta oportunitat, i animats pel missatge que ens van dirigir: quan hi ha ganes de treballar i no es perd la lluita per aconseguir-ho, és més fàcil que s’obrin noves oportunitats.

 

Una altra experiència que vam gaudir va ser la tarda en la qual professionals de diferents sectors empresarials, que a la vegada formen part del Rotary Club Barcelona Millenium, van dedicar una sessió amb jovent i voluntariat per practicar una entrevista de feina virtual. Va ser molt útil pel jovent aprendre a explicar-se en aquest format que ha arribat per quedar-se, segons els professionals de RRHH que hi eren presents van explicar. Els consells que els van donar van orientar molt al jovent, que va agafar els consells sobre com posar en valor les seves competències a l’hora de dirigir-se a les empreses i fer front a una selecció de personal.

Tant el voluntariat d’Atenea com joves van quedar molt satisfets amb aquesta sessió i van agrair a Rotary haver tingut aquest espai. Moltes gràcies!

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldirecciódiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçesmessespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareportatgereptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisatmiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocietatsocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuporttalaiaTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube