• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
 • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
 • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
 • 93 329 74 28

El resultat econòmic de 2019

Segurament a la Memòria de l’entitat has pogut accedir a un resum dels resultats econòmics de 2019. Tot i així, com cada any, ens agrada fer un exercici de transparència i dedicar un article a explicar-los en detall.

 

Els resultats 

En xifres absolutes el volum econòmic de Punt de Referència ha crescut un 8’68% respecte al tancament del 2018. Tot i tancar l’any amb un balanç positiu de 2.361,24€, vàrem patir una important tensió de tresoreria al mes de juny, motivada per l’endarreriment en els pagaments de la facturació corresponent als concerts econòmics dels pisos assistits. Per aquesta raó vàrem necessitar accedir a un préstec, signat amb Coop57.

 

Els ingressos: cap a més finançament privat

Poc a poc Punt de Referència anem recollint els fruits de la feina feta per ampliar la base de col·laboradors econòmics: persones sòcies, donacions puntuals, aportacions d’empreses i de fundacions privades, que ens aporten major diversitat d’ingresos i, per tant, més seguretat a l’economia de cada projecte que no depèn d’un únic finançador. Malgrat aquests ingresos han crescut, es complementen amb els recursos que aporten les Administracions públiques, mitjançant convocatòries de subvencions dirigides a oferir suport econòmic a les organitzacions que treballem per la inclusió de les persones més vulnerables.

En aquest sentit, del 2019 destaquem el creixement dels fons propis, com a conseqüència principalment de l’impuls de l’àrea de formació i consultoria, que aporta el 70% dels fons propis (12 organitzacions han rebut acompanyament i 5 han estat formades per replicar els nostres projecte, alhora que tenim 2 importants acords de col·laboració amb el programa IncorporaJoven de Fundació La Caixa i Òmnium Cultural)- També per l’ampliació de la base social, que a principis del 2020 ja compta amb més de 100 persones sòcies.

Les empreses, fundacions i organitzacions privades són l’altra branca que aporta a Punt de Referència una major estabilitat en el finançament dels projectes. Aquesta xarxa d’entitats col·laboradores econòmiques dels projectes s’ha anat fent més forta l’any 2019, amb la incorporació de nous finançadors: Fundació Torres, Fundació CMJ Godó, l’empresa Cargill, les organitzacions UPF Solidària i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Totes aquestes s’han sumat als suports que ja teníem de l’any anterior de les Fundacions Nous Cims, Probitas, Agbar i La Caixa i la cursa solidària Màgic Line de Sant Joan de Déu.

 

 

Com invertim els recursos?

Tots els ingressos es tradueixen en oportunitats pel jovent, que es treballen des dels diversos projectes de l’entitat.
A continuació, expliquem com es reparteixen aquests recursos entre els projectes (tenint en compte que les despeses de Gestió, sensibilització i difusió formen part de manera prorratejada dels costos dels programes de mentoria, habitatge i suport socioeducatiu).

 

PROGRAMA DE MENTORIA

Hi hem destinat el 37,85% dels recursos econòmics totals, repartits entre:

 • Projecte Referents: 53 relacions de mentoria. Representa el 50,69% del cost del programa de mentoria.
 • Projecte Atenea: 25 relacions de mentoria i 20 places a l’espai d’estudi. Representa el 24,45% del cost del programa de mentoria.
 • Projecte GR16-18: 21 grups de mentoria (2+1). Representa el 24,86% del cost del programa de mentoria.

 

PROGRAMA D’HABITATGE

Hem dedicat al programa d’habitatge el 53,75% dels recursos econòmics totals.

 • Pisos Assistits: 4 pisos assistits durant l’any 2019 han representat el 84,44% d’aquesta partida, que està vinculada als corresponents concerts econòmics amb el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i l’Àrea de Suport a la i al Jove tutelat i extutelat. Han participat en aquest projecte 16 joves, amb una estada mitjana als pisos de 16 mesos.
 • Projecte Acull: Ha representat el 10,43% del cost total del programa d’habitatge. Aquest any han participat 6 joves i 6 nuclis acollidors.
 • Projecte Equinocci ha representat el 5,13% del cost total, fins a l’agost data de tancament del projecte.

 

PROGRAMA SUPORT SOCIOEDUCATIU I PARTICIPACIÓ

Hi dediquem el 8,40% del pressupost:

 • Projecte Trajecte: el 67,74% del cost de la partida destinada a programes de suport socioeducatiu. Trajecte ha acompanyat 40 joves.
 • El projecte JovesxJoves, encara en fase pilot, amb un grup impulsor de 8 joves, ha tingut un cost corresponent al 32,26% d’aquesta partida.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldirecciódiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçesmessespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareportatgereptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisatmiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuporttalaiaTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube