• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

Ja és aquí el segell de qualitat dels projectes de mentoria

A principis de l’any 2017, treballant en xarxa des de la Coordinadora de Mentoria Social, vàrem començar el disseny del que ara ja és una realitat: el segell de qualitat dels projectes de mentoria social.

 

El nou sistema avalua la qualitat dels programes de mentoria que treballen amb col·lectius vulnerables, i està pensat per revisar i validar els processos metodològics de cada un d’ells. D’aquesta manera, les persones o entitats interessades en conèixer algun projecte, podran identificar de manera ràpida quins són els projectes de mentoria d’Espanya que tenen una planificació i seguiment adequat al col·lectiu al que acompanyen. Els segells MC i MC+ emmarquen la qualitat en dos nivells, sent MC el segell que acredita els estàndards mínims de qualitat i MC+ un nivell de qualitat superior. Tots dos tenen una validesa de 3 anys, moment en el qual es tornaria a avaluar l’estat dels projectes.

 

 

EL PROJECTE REFERENTS, A EXAMEN

Punt de Referència ha volgut posar a prova un dels projectes de mentoria més veterans: el projecte Referents. Aviat rebrem l’informe dels auditors amb el resultat. Esperem obtenir el certificat MC+. Mentrestant, l’experiència serveix també per treballar en la millora de la qualitat dels projectes GR16-18 i  Atenea.

 

EL SEGELL ÉS EL RESULTAT DE LA FEINA EN XARXA

El 27 de novembre assistíem a l’acte de presentació del segell de qualitat, un esperat desenllaç després de tantes reunions de treball, consultes a persones expertes en sistemes de qualitat i en mentoria, hores de revisió dels indicadors, de preparació i avaluació pilot dels projectes. Arribades a aquest punt ens felicitem, tant a l’equip de mentoria de Punt de Referència com als altres membres de la Coordinadora de Mentoria Social que han participat en l’elaboració del segell. Juntes hem posat en valor la qualitat de la mentoria, un eix de treball bàsic pels nostres projectes.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube