• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

L’ estiu de Punt de Referència

El mes de juliol ha arribat altra vegada i tanca un curs excepcional. Després de mesos ocupades en confinar-nos, en compartir setmanes senceres als Pisos Assistits, en reinventar les trobades de mentoria i en aprendre a anar-nos desconfinant, ens hem trobat, de sobte, a final de curs, ha arribat el moment en què els projectes de mentoria celebren els tancaments de les relacions i de tot el viscut durant el curs per donar pas a l’estiu.
Per sort, les darreres setmanes han permès trobar-nos individualment amb jovent i voluntariat i tancar presencialment i de la millor manera possible aquest curs.

Els mesos que venen també seran diferents dels anys anteriors, aquesta vegada no es podran celebrar els campaments d’estiu que fèiem a Guadalajara, però hem trobat la manera d’oferir activitats d’oci originals i adaptades al nou context, que segur que agradaran molt al jovent.

 

Taller de rap i hip hopDel 13 al 17 de juliol un grup format per 7 joves de Punt de Referència i 7 joves que no formen part de l’entitat, participaran en aquest taller que realitza el CCCB. Durant una setmana podràn conèixer la tècnica del hip-hop i aprendre a expressar allò que els mou. Ja tenim ganes de veure’n el resultat!

 

 

 

Oh my Goig: Quan haurà acabat el taller de rap i hip hop començarà una nova activitat al CCCB que comptarà amb un segon grup de joves de Punt de Referència. La setmana del 27 de juliol un grup participarà en un taller de creació audiovisual que els permetrà reflexionar sobre identitats de gènere i la diversitat d’identitats i plasmar els aprenentatges en la seva peça audiovisual.

Les dues activitats setmanals que es realitzen al CCCB comptaran amb l’acompanyament d’una tècnica de Punt de Referència, que cada dia complementarà les activitats planificades amb una activitat inicial d’obertura i amb una sessió final de tancament, per tal de consolidar aprenentatges, atendre tot el que pugui sorgir relacionalment durant l’activitat, i fer un seguiment del jovent a qui hem acompanyat al llarg del curs.  La participació de joves de l’entitat en aquest casal és possible gràcies a la col·laboració amb el CCCB i Òmnium, que ha becat les places dels assistents.

 

 

Més enllà de les activitats en xarxa explicades, el voluntariat i el jovent dels projectes GR 16-18 i Atenea (que habitualment compten amb trobades grupals que no s’han pogut fer pel Covid-19) s’estan organitzant per fer una activitat lúdica que els vingui de gust per  tancar el curs amb bon gust de boca i celebrar el temps compartit.

Per útim, alguns dels nois i noies que conviuen als pisos de Punt de Referència es plantegen aquest estiu fer un voluntariat per tal de donar suport a col·lectius vulnerables. Poder dedicar part del temps lliure a la solidaritat els està movent a buscar aquell voluntariat en l’àmbit social que se’ls adeqüi millor.

Aviat us ho explicarem!