• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

La mentoria amb jovent s’inicia a Grècia i Itàlia en el marc de Re-Generations

Fa uns mesos explicàvem el rol de Punt de Referència al projecte Re-Generations: les entitats Defence for Children Italy i ARSIS (Grècia), interessades en començar a treballar amb la mentoria per acompanyar l’emancipació de jovent refugiat en la seva majoria d’edat, van comptar amb Punt de Referència per formar-ne les professionals, adaptar la metodologia del Projecte Referents a les seves necessitats i fer un seguiment del procés d’implementació.

 

A principis de l’any 2020, després de formar-se amb Punt de Referència, ARSIS i Defence for Children finalitzaven el procés de formació dels qui serien els mentors dels grups pilots, i van tenir la mala sort que va arribar el virus COVID en el moment d’assignar cada persona voluntària amb el/la jove amb qui iniciarien la relació de mentoria, o en alguns casos, poc després de les primeres trobades. Les dues han hagut de fer algunes assignacions i seguiments de les trobades de manera virtual.

 

 

El mes de març preveia, també, participar conjuntament a l’European Mentoring Summit (aplaçat fins la tardor), i una trobada a Barcelona de les tres entitats, per tal de donar continuïtat al procés formatiu de Punt de Referència. Finalment la jornada formativa es va realitzar virtualment i es va organitzar en tres sessions:

Sessió 1: Acompanyament des del vincle afectiu: S’ha destacat la potencialitat de l’acompanyament quan ve des d’un vincle afectiu. ARSIS i Defence for Children van posar sobre la taula casos i dilemes que els han sorgit una vegada iniciades les relacions de mentoria, per exemple: com treballar per aconseguir un equilibri entre els objectius educatius a aconseguir amb el noi o noia i la cura del vincle en la relació.

Sessió 2: Aprofundiment en la fase de seguiment de les relacions de mentoria: Ara que ja s’han iniciat les relacions de mentoria, toca fer-ne un seguiment: quines són les eines que permeten fer-ho? Quin rol d’acompanyament té la persona voluntària i la tècnica professional i com es poden complementar?

Sessió 3: Fase de tancament de les relacions de mentoria: Tota relació de mentoria acaba amb un tancament, encara que la relació pugui tenir continuïtat fora dels projectes. De vegades cal fer tancaments anticipats, en quin moment s’ha de plantejar un tancament i com ha de ser perquè sigui positiu?

 

Mentre els projectes de mentoria de les entitats italiana i grega es van consolidant, Punt de Referència continuarà guiant-les en el procés. D’altra banda, elles estan sumant a Punt de Referència coneixement en matèria de Drets Humans, una mirada que pot aportar molt valor a la mentoria social.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube