• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

L’experiència dels campaments a les XIV Jornades FEPA

Hem tornat a Guadalajara, però aquesta vegada a les XIV Jornades de FEPA (Federació d’Entitats amb  Pisos Assistits), entitat de la que Punt de Referència forma part. Sota el títol ‘Diferentes respuestas para diferentes perfiles’ les jornades acollien 2 dies de xerrades, ponències i espais de debat amb una destacada participació de joves per abordar conjuntament l’acompanyament al jovent tutelat i extutelat.

   

 

La Tere (educadora) i en Hamza (jove) van fer la seva explicació (acompanyada d’un vídeo) dels campaments d’estiu en representació de Punt de Referència i conjuntament amb l’Associació Vasija, l’entitat amb qui compartim aquesta experiència tan positiva. A les jornades també hi eren la Marta Alfonso (educadora), la Cris (educadora) i la Rita com a directora de l’entitat, per a poder assistir a la resta de ponències programades.

Durant l’estada a Guadalajara, les educadores van poder gaudir de tallers i xerrades que donaven veu a  joves de diversos perfils que han estat tutelats i tutelades, derivat de situacions complexes poc visibilitzades, com és el cas de les noies víctimes de tràfic de persones.

Entre les intervencions programades en destaquem la del psiquiatre Rafael Benito, que va ajudar a entendre el procés de desenvolupament neuronal en l’etapa de l’adolescència, i va explicar la gran influència aquesta té en les fases neuronals que venen després a l’edat adulta.

El conjunt de les xerrades va permetre ampliar la visió i el coneixement sobre diverses solucions pensades per a diversos perfils de joves, una experiència enriquidora per a l’equip de Punt. Esperem tornar aviat a Guadalajara.