• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

MentorHabilitats capgira la tendència d’abandonament d’estudis entre joves

El projecte de mentoria MentorHabilitats presenta els bons resultats educatius del jovent extutelat que hi ha participat.

Amb el clar objectiu de donar-los suport en els estudis i el seu itinerari formatiu per facilitar-los el seu camí cap a l’emancipació, la darrera edició ha treballat combinant activitats dirigides de grup i en parelles de mentoria (10 parelles de joves i voluntariat), de les que s’han extret les dades que avui publiquem.

Els resultats del projecte s’han anat desgranant a la vegada que la Comissió Europea ha publicat el Monitor d’Educació i Formació d’on destaquem el fet que Espanya és un dels països que més ha de treballar per aconseguir l’objectiu de la UE de reduir del 18,3% al 10% la taxa d’abandonament de l’educació i la formació.

En contrast amb la mitja d’abandonament escolar entre joves, MentorHabilitats presenta els següents resultats:

  1. Totes les persones joves que van acabar el projecte també han finalitzat el curs amb avaluacions d’èxit i no hi ha hagut abandonament dels estudis.
  2. La majoria de joves s’han matriculat per a continuar els seus estudis post-obligatoris
  3. S’han observat millores rellevants en els coneixements i aptituds necessàries per afrontar l’emancipació.

 

 

D’aquesta infografia s’extreuen diverses conclusions, entre les quals destaquem que totes les persones joves que van acabar el projecte també han finalitzat el curs amb avaluacions d’èxit i no hi ha hagut abandonament dels estudis. Al contrari, la majoria de joves s’han matriculat per a continuar els seus estudis post-obligatoris. També s’han observat millores en els coneixements i aptituds necessaris per afrontar l’emancipació. 

 

Les claus de l’èxit educatiu:

Per entendre l’èxit en la formació dels i les joves cal conèixer en detall les diverses vies d’intervenció i d’acompanyament al jovent que el projecte té en compte:

La mentoria permet als i a les joves tenir una persona que els dóna suport en els hàbits d’estudi, que els anima a continuar formant-se i els ajuda en la cerca de vies per a fer-ho. A més, durant un curs sencer, aquesta persona els proporciona espais de conversa informals, de confiança en el que el jovent pot practicar l’idioma, compartir quines són les seves motivacions i traçar conjuntament el trajecte formatiu que volen continuar.

La relació de mentoria es veu reforçada en les activitats dirigides en un espai de trobada grupal entre jovent i mentors i el seguiment de l’equip tècnic del projecte, que supervisa els seus itineraris i els proporciona recursos per tal que les parelles de mentoria tinguin sempre el suport que necessiten.

 

Un futur millor. Això és el que volem per al jovent i també pels projectes de Punt de Referència. Per aquest motiu aquest curs l’iniciem amb un nou espai de reforç a l’estudi, on a partir d’ara els i les joves podran assistir setmanalment i tindran persones voluntàries que seran el seu professorat de reforç.

 

Notícies recents relacionades:

 

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldirecciódiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçesmessespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareportatgereptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisatmiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuporttalaiaTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube