• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

Òmnium i el Projecte Referents, una aliança en favor del jovent vulnerable

Segur que coneixes Òmnium, una de les entitats sense ànim de lucre de més renom que lluita per defensar els drets civils a Catalunya. La creixent implicació ciutadana en la seva causa i les seves accions dels darrers anys han fet que la seva tasca prengui molt pes. Però, saps el treball que fan en acció social?

El seu pla d’actuació contempla la posada en marxa de projectes socials per donar suport a persones en situacions vulnerables, i en concret, una de les propostes va ser col·laborar en un projecte de mentoria per acompanyar a jovent tutelat, en el moment de deixar els centres de menors i fer front a l’emancipació. La seva visió els va apropar a Punt de Referència, i a dia d’avui les dues entitats ja treballem conjuntament.

Al Pla de treball d’Òmnium i en el marc de l’àmbit Lluites compartides per un futur millor, una de les línies estratègiques és la de reforçar el teixit social davant d’intent de fractura social i l’augment dels discursos de l’odi, contribuint a la generació d’oportunitats educatives i social, promovent iniciatives per a la millora de la convivència i amb el compromís de combatre les desigualtats. Uns objectius que des de Punt de Referència compartim plenament.

 

El grup 44 de Referents està format per diferents persones sòcies d’Òmnium que han tingut interès per ser mentores de jovent tutelat o extutelat. Després de rebre la formació, el grup de voluntariat ja ha conegut els joves amb qui iniciaran una relació. 

L’aliança amb Òmnium ens permet arribar a noves persones, però també adaptar el projecte a nous marcs i valorar-ne els resultats: aquest any és el primer que Referents aposta per iniciar la mentoria amb jovent menor d’edat i les relacions de mentoria tindran una durada de 10 mesos (en comptes de 6 mesos).

Teixint col·laboracions com aquesta, sumem noves experteses que enriqueixen l’acompanyament al jovent tutelat i extutelat cap a l’autonomia.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitataculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomunicacioconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PasemancipacióemergènciaemocionalempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehistòriesimmigracióingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmasculinitatsmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatociocupabilitatODSofertaoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismeraprecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordisectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostreSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsvagavoluntariatwebxarxayoutube