• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

Tinc una bona notícia

Ya tengo lo que quería: un trabajo y una casa para descansar y mantenerme de pie. Espero algún día de fiesta subir a pasar un día en Barcelona“. Fa dues setmanes un jove  escrivia aquestes paraules a la Núria, l’educadora que el va acompanyar en el seu pas pel projecte Referents ara fa dos anys.

Les bones notícies com aquesta no tenen preu. Quan els i les joves ens venen a explicar els seus èxits, a Punt estem de celebració. Poder acompanyar-los des del voluntariat o des d’un rol professional ens permet posar-nos en la seva pell i ens  ensenya que (tenint en compte també la motxilla d’experiències viscudes per a cada un/ d’ells/es) tan les petites com les grans alegries sumen en  la construcció del futur dels i les joves. Amb una edat que ronda els 18 anys el seu estat d’ànim depèn massa sovint de les oportunitats que se’ls donen per aconseguir iniciar-se a la vida adulta amb garanties de poder establir-se a una ciutat, trobar un lloc de treball, un habitatge i una estabilitat emocional.
En aquest article volem compartir tot el que hi ha darrere d’aquestes bones notícies.

Molt més que aconseguir el passaport

Fa dues setmanes rebíem una visita d’ un jove emocionat i eufòric perquè després de 6 anys d’esforç ha aconseguit obtenir el passaport. Per a ell el procés ha significat molt més que tenir l’opció de viatjar, ha comportat retrobar la seva família de qui no tenia notícies des que van viure en el context d’un desastre natural.

Objectiu: el contracte laboral d’un any

Per al jovent d’origen migrant poder aconseguir els permisos de residència i de treball passen per haver de signar una oferta de treball d’un any de durada. Un repte difícil d’aconseguir i que compartim amb els nostres joves. Aquesta setmana estem contentes, un jove que viu a un dels pisos assistits ha aconseguit una oferta a través de la xarxa de persones que ha anat consolidant al seu voltant. Tot un èxit que li permetrà establir-se almenys durant un any!

Aprovar un examen

Una noia del projecte Acull cada vegada que aprova un examen escriu un missatge a la seva educadora de referència. El seu somni és ser odontòloga, tenir una professió reconeguda i ingressos suficients per enviar a la seva família, que viu una complicada situació pel context de guerra del seu país. L’èxit en els estudis és una de les alegries compartides per a molts joves, ja que és una branca clau per la construcció del seu futur formatiu i laboral.

 

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube