• C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28  info@puntdereferencia.org
  • C/Sant Antoni Abat 10, 08001 Barcelona
  • 93 329 74 28

“Heu estat molt bons veïns”

Aquest mes d’octubre també ve marcat pel trasllat d’un dels pisos assistits. Els joves que viuen al pis Fem Camí canvien Cornellà per l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona. El lloguer d’aquest pis, on han viscut els darrers 3 anys, l’havíem trobat amb moltes dificultats dins el mercat immobiliari. En acabar-se el contracte, la propietat no l’ha volgut renovar el contracte per raons econòmiques.

Aquest pis el vàrem obrir a finals del 2017, quan la Generalitat ens va proposar oferir noves places per jovent extutelat (en el marc de les resolucions d’emergència per oferir habitatge als joves migrants arribats sols). Vam tenir moltes dificultats per aconseguir que algú llogués un pis per joves, alguns d’origen estranger. Vàrem sentir sovint la frase “només volem famílies d’aquí”. L’única opció que vam tenir en aquell moment va ser llogar-lo a un fons d’inversió, una decisió que ha provocat bona part dels maldecaps a l’hora de resoldre incidències del dia a dia.

Tres anys és tard ha arribat l’alegria, perquè l’alternativa ha vingut de la mà de la col·laboració que ja tenim amb la Fundació Mambré, entitat que ha apostat per oferir els seus habitatges a preus assequibles per col·lectius vulnerables. El canvi, doncs, ha estat molt positiu per a tothom.

Seguint amb l’aposta per fomentar l’economia social, hem contractat la neteja i el trasllat de pis a Diomcoop. La cooperativa ofereix serveis buscant generar oportunitats justes i honestes en la contractació de persones immigrants. El jovent del pis va participar en el trasllat, i malgrat que estan contents del canvi, ens expliquen que han passat una bona etapa a Cornellà. Els seus veïns els han dit adéu amb pena, “heu estat molt bons veïns, us trobarem a faltar” els van dir en sortir-los a acomiadar, amb gran sopresa i emoció per als joves.

Ens quedem amb el bon gust de boca de veure que el grup de joves ha pogut arrelar a la comunitat i fer vida de bon veïnatge.

Tags CLOUD

10X1019922019202020218 de marçacollidaacompanyamentactivitatactivitatsaculladministracióagbarajutsalegriaalemanyaaliançaAmbTuamicsamics d ela gent grananiversariassembleaateneaavaluacióavisAxabalanç socialbalmabarçabarcelonabarcelonèsberenarbibliotecabmlcalidacamp de treballcampamentscampanyescampuscasacatalàcccbcelebraciócircuitcivismecohabitatgecol·laboraciócol·laboracionscomptescomunicacioconcentracióconcertcongrésconsultoriaconsumconvenicoronaviruscovidcovid-19covid19creativitatcriicrisicuracursdebatdecoraciódespesesDGAIAdigitarldiscapacitatdiscursdocumentaciódonatiudonatiusdonesdreteconomiaeducacióeducadoraEL PaselectricitatemancipacióemergènciaemocionalemprenedoriaempresaempresesentitateocnomicaEquinocciequipequip professional. acompanyamentescapadesesforçespaiestiuestrangeriaestudiestudiseuropaexcursióèxitexposicióextutealtsextuteladesextutelatextutelatsfamíliafeinafeminismeFEPAfestafinançamentfonsformaciófundaciófutbolfuturgèneregènovagestiógrgr16.18gratisGrèciagrupguadalajaraguardóhabitatgehabitatge cooperatiuhistòriesimmigracióimpacteingressosinsercióinternacionalItàliaitinerarijornadesjovejoventjoventutjovesJOVESxJOVESjuntala caixalaboralllarllars El Paslleillei estrangeriallengualleurelloguermagiclinemaltractamentmambréMartmascilismemasculinitatsmatarómaterialmemòriaMENAmenorsmentorhabilitatsmentoriamentoringmentorsmigraciómigradesmigrancionsmigrantsmigrants. racismemiradesmirgantsmnentoriaMontserratmossosmúsicanegocinienoiesnoisnovetatnovetatsociocupabilitatODSofertaofertesoficinaÒmniumOpcionsoportunitatoportunitatspalau de la músicaparamentparticipaciópastisseriaperiodismepispisosPremipresencialitatprobitasprofessióprojecteprojectespuntpunt de referènciaracismerapre-generationsrecercarecursreferentsreferents extutelatreformesrefugiatsreglamentRenda GarantidarèplicareptesresidènciaresiliènciarestaurantresultatsreutilitzarRotarysalessalut mentalsant joan de déusant JordiSchneider ElectricsectorsegellseguimentsellosensellarismesevillasòciessocissolidariSolidaritatsolitudsosracismesostenibilitatsostresostre cívicSullivansummitsupervisiósuportTarragonaterapiaTorrestrajectetrasllattreballtrobadatutelatutelattutelatsUDGvagavisitavoluntariatwebxarxayoutube